Afvalbak wordt vaas dankzij New Yorkse bloemist

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Lewis Miller maakt bloemstukken voor de meest luxe feesten in New York. Zonde als die boeketten na afloop in de prullenbak verdwijnen. Maar zelfs daar maakt de bloemist iets moois van.

Het ene bloemstuk van Lewis Miller is nog mooier dan het andere. Sommige kosten wel tienduizend dollar. Maar na het feest kijkt er vaak niemand meer naar om. Jammer, vond Miller. Daarom besloot hij sommige boeketten na afloop aan New York 'cadeau' te geven.

Hingen deze bloemen eerst nog aan de muur bij een bedrijfsfeest...

... lagen ze de volgende dag rondom het monument voor Beatles-muzikant John Lennon.

Al voor zes uur 's ochtends staat Miller met zijn team en de bloemen op een locatie. 'We proberen voor zonsopgang klaar te zijn', vertelt Miller aan Vogue. Foto's van zijn stiekeme projecten deelt hij op Instagram.

Dit standbeeld van Alice in Wonderland kreeg een bloemenboa van tien meter lang, met bijna tweeduizend rozen erin verwerkt.

Miller kondigt zijn kunstwerken nooit aan. Ze duiken opeens op. Hij houdt wel van dit onverwachte. Het heeft iets weg van de straatkunst van Banksy, vindt hij.

Dit boeket plaatste Miller op Valentijnsdag.

Miller laat zijn kunstwerken niet anoniem achter. In de buurt van zijn nieuwe vaas zet hij met mileuvriendelijke verf altijd de tag 'LMD x NYC'. Kun jij die op deze foto vinden?


Miller heeft al plannen om zijn pop-up boeketten ook in andere Amerikaanse steden te plaatsen. Hopelijk komt hij ook een keer naar Nederland!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook