bomen knoflookinfuus

Bomen aan knoflookinfuus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Kleine blaadjes, bloed aan de stammen. Met heel veel kastanjebomen in Nederland gaat het niet goed. Ze lijden aan de kastanjebloedingsziekte. In Groningen testen ze nu een nieuw medicijn tegen die bomenziekte. En dat medicijn is gemaakt van knoflooksap.

‘Je ziet het meestal eerst in de kruin’, vertelt Herman Muller. Het bedrijf, dat hij samen met Ernst Schouten heeft, geneest kastanjebomen. ‘De blaadjes worden kleiner en lichter. Langzaam breidt het zich uit. Ook zie je bloedplekken op de stam en takken.’ Hoe dat komt? Door een vervelende bacterie. Die wurmt zich naar binnen via beschadigingen in de boom. Bomen met de kastanjebloedingsziekte worden niet meer beter. Tenzij je ze behandelt.

Patiënten

Vorige week legde het bedrijf van Muller 26 bomen aan het infuus. Op de foto hieronder is te zien hoe dat eruit ziet. Ze kregen een goedje ingespoten dat ook in knoflook, prei en ui zit. Dat doodt de bacterie. Over twee jaar bekijkt de gemeente of het geholpen heeft. Als de bomen er goed op reageren, worden ook de andere patiënten behandeld.

bomen infuus

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hallo redactie,

Gisteren reden wij naar Nemo in Amsterdam. Onderweg zagen wij in Amsterdam (westkant) allemaal jerrycans in bomen hangen. Was dat hetzelfde als dit? Het leken wel grote lampen in de bomen, maar het waren grote witte/doorzichtige jerrycans.

Groetjes,
Floris, 9 jaar

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps