La belle ferronière
Kijk nou!

De lego-varianten van bekende kunstwerken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Moet jij van jouw ouders weleens naar een museum? En vind je dat sáái? Probeer je dan te bedenken hoe het eruit ziet als alle figuren op de kunstwerken lego-poppetjes zouden zijn. Dan wordt zo'n museumbezoek heel wat leuker.

De Italiaanse kunstenaar Stefano Bolcato deed dat ook. Hij maakte er zelfs echte plaatjes van. 

Frida Kahlo zelfportretDit zelfportret van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo heeft in de lego-versie zelfs een lego-aapje en -kat gekregen. Kahlo hield van vrolijke kleuren in haar werk. En van zelfportretten. Ze maakte er in haar leven wel 55. Een selfie-koningin die haar tijd ver vooruit was dus! 

Dante AlighieriDe lego-kunstenaar maakte dit werk van de zijn landgenoot Sandro Botticelli heel precies na. Maar zo'n opvallende neus als dichter Dante Alighieri heeft een lego-poppetje natuurlijk niet. Sterker nog: die heeft helemaal geen neus! 

Ritratto di DamaLego-kunstenaar Bolcato komt uit Italië. Hij heeft veel werken gekopieerd uit de Renaissance, een tijd waarin Italiaanse kunstenaars prachtige chique portretten schilderden. Dit is er eentje van schilder Antonio Pollaiolo. Die naam zegt je misschien niet zoveel. Maar zijn tijdgenoot Leonardo Da Vinci ken je vast.

Marilyn MonroeJa, je ziet dubbel. Maar niet vierdubbel of achtdubbel. Al lijkt dat wel zo! Dit zijn twee schilderijen met in totaal acht keer de Amerikaanse filmster Marilyn Monroe erop. Links een lego-versie, rechts die van de Amerikaanse pop-artkunstenaar Andy Warhol. Om duizelig van te worden, zoveel felle kleuren! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah Duimomhoog

Leuk idee, ga ik ook proberen! Duimomhoog

te cool die ding maar kan mmeeeeeeeerINFO

leuk die laatste is leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.