Badeend op wereldreis
Kijk nou!

Gestolen badeend maakt wereldreis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

De badeend van de familie Troiano was vijf jaar geleden opeens weg. Daarna kreeg het Amerikaanse gezin steeds foto’s van de eend van over de hele wereld. Vorige week was het gele beest plotseling weer terug. Mét een koffer vol souvenirs.

De familie Troiano haalde zelf ook al grappen uit met de eend. Telkens als het regende en er een plas water langs de weg ontstond, lieten ze de eend in het water dobberen. ‘Het was een kleine zonnestraal’, vertelt moeder Jennifer aan een Amerikaanse nieuwszender.

Vijf jaar geleden was het stuk speelgoed opeens verdwenen. Een paar maanden later viel er een kaartje uit het Arabische land Koeweit op de mat. ‘Ik heb besloten te gaan reizen en de wereld te zien’, stond erop. De post was verstuurd door ‘Gale Ducky’ naar zijn familie aan de Gale-weg.

Badeend Gale met zonnebril
Visitekaartjes
Er volgden kaartjes en foto’s uit Panama, Oostenrijk, Zuid-Afrika, IJsland, Hawaï en nog veel meer verre bestemmingen. Het leek wel alsof de eend steeds met iemand anders mee op vakantie mocht. Maar op de kaartjes stond wel steeds hetzelfde handschrift…

Vorige week kreeg het gezin opeens een foto van de eend met een koffer. ‘Dat lijkt wel onze oprit’, zei Jennifer. En ja hoor: na vijf jaar stond de badeend eindelijk weer voor de deur. De koffer zat vol souvenirs. De gele eend had zelfs zijn eigen visitekaartjes met zijn Facebook-pagina erop meegekregen.

Badeend Gale bij waterval
Bubbelbad
De Troiano’s hebben met de eend en de koffer ook de inloggegevens voor Facebook gekregen. Nu delen ze foto’s van hun huisgenoot in een bubbelbad en met een ontspannen boek. Ze weten nog steeds niet wie de eend nou had meegenomen. ‘Het was duidelijk iemand met een goed gevoel voor humor en een hoop geld om van te reizen’, denkt Jennifer.

Badeend Gale in bubbelbad

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.