Prachtige pannenkoeken van Nemo

Japanse kok bakt prachtige pannenkoeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Een pannenkoek in de vorm van het visje Nemo, of een Pokémon: Japanse chefkok Keisuke Inagaki draait er zijn hand niet voor om. 

Keisuke Inagaki bakt zijn pannnenkoeken in het restaurant La Ricetta, in het Japanse Zama. Op zijn Instagramaccount is te zien hoe hij precies te werk gaat. Eerst tekent hij het figuurtje met boter in de pan, daarna giet hij voorzichtig het beslag eroverheen. Heel voorzichtig draait hij het flensje om. Het is haast niet voor te stellen, maar in twintig minuten heeft hij het smakelijke kunstwerkje af. Dat is nog eens wat anders dan een spekpannenkoek!

Video: Instagram / Keinagaki

Opvrolijken

De 46-jarige chefkok zag in 2011 op tv iets over pannenkoekkunst. Hij werkte toen in een kamp voor kinderen die geen huis meer hadden, omdat Japan in die tijd was getroffen door een tsunami. Door voor hen bijzondere pannenkoeken te bakken, wist hij de kinderen op te vrolijken.

Pikachu

Inagaki maakt anime-figuren, maar ook dieren en tekenfilmkarakters. Zijn favoriet: Pikachu. 'Maar iedereen vraagt om een pannenkoek van Mew' vertelt hij aan een Amerikaans nieuwsblog. 'Dat is een legendarische Pokémon die niemand ooit heeft gevangen.' 

Pokemon Pannenkoek

Koude pannenkoek

Het moeilijkste aan het bakken is het omdraaien, vertelt hij. En ondanks het feit dat hij zijn pannenkoeken altijd warm serveert, eten zijn gasten 'm toch koud op. 'Ze vinden het vaak zo mooi, dat ze blijven kijken en wachten met eten. Dan is-ie natuurlijk helemaal afgekoeld.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het lijkt me super moeilijk om er een te maken dus ik vind het super knap #respect

#respect #cool #mooi #super gaaf

ik krijg ineens helen ergen trek
Hahaha

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps