Kunst van snoepgoed

Mmm... kunstwerken van snoepgoed!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Terwijl wij paaseitjes eten, worden ze in Amerika misselijk van peeps. Dat zijn spekjes in de vorm van kuikentjes en haasjes. Die kun je niet alleen eten. Je kunt er ook mee knutselen!

In de staat Maryland hebben knutselaars meer dan 150 kunstwerken met peeps gemaakt. Sommigen gebruikten wel 1500 snoepjes! De beelden staan tentoongesteld in het cultuurcentrum Carroll County Arts Council. Tot en met woensdag konden bezoekers stemmen op hun favoriet.

En de winnaar is…

Draak van snoepMother of (Peeps) Dragons, gemaakt door Vivian Davis. Deze draak kreeg maar liefst 7.702 stemmen.

So that we may live in peepsOp de tweede plek kwam dit vredesmonument van Rob Mondor.

Mr PotatoHead van PeepsBrons was voor Meneer Aardappeephoofd van Katrina Dumont.

Edgar Allen Poe van peepsDe vierde prijs ging naar Edgar Allan Peep, een beeld van de beroemde schrijver Edgar Allan Poe, van Christian Twamley.

Belle van snoepkuikensEn Belle en de Peep van Candace Birger van Westminster Cake Studio eindigde op de vijfde plek met bijna drieduizend stemmen.

In totaal werd er met de wedstrijd ruim vijfduizend euro opgehaald voor activiteiten in het cultuurcentrum in Westminster. De winnaar kreeg een groot knuffelkonijn en mag een kijkje nemen in de fabriek waar de peeps worden gemaakt. De rest kreeg cadeaubonnen om snoepgoed te kopen voor hun volgende kunstwerk. Maar misschien kunnen ze nu wel even geen peep meer zien.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind eerlijk gezegd het vredesmonument het best en ik vind het ook mooi dat het een VREDESmonument is. Daarom vind ik dat die eigenlijk op de eerste plaats had moeten staan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.