Neushoorn en giraf lopen marathon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Op de route van een hardloopwedstrijd verwacht je mannen en vrouwen in sportkleren. Geen neushoorn, giraf of Stormtrooper. Toch liepen ook die zondag de marathon van Londen. Er werden 40 records gebroken in gekke kostuums!

39.487 mensen kwamen zondag na ruim 42 kilometer hardlopen over de finish van de marathon van Londen. Maar niet iedereen was herkenbaar als mens. Veel mensen liepen voor een goed doel. En hoe meer je dan opvalt, hoe beter.
Ster marathon londenMichael Law (4:20:07) was de snelste die ooit de marathon liep als een ster. Maar misschien was hij ook wel de allereerste. Prins William en zijn vrouw Kate moedigden hem (en alle anderen) aan.

Vikings londen marathonVikings staan bekend om hun kracht. Niet zo gek dus dat er meerdere mee renden. Paul Richards (3:03:16; rechts) was de snelste Viking. Hij was bijna veertig minuten sneller dan de Viking links op de foto.

Giraf loopt marathon londenDeze giraf brak geen record, maar zag er wél heel sportief uit.

Neushoorn rent marathon londenAl in 1992 liep iemand van Save the Rhino de marathon van Londen in een neushoornpak. Nu lopen er jaarlijks zo’n zeventien neushoorns mee voor het goede doel en is er zelfs een wachtlijst voor. De verklede lopers krijgen veel aandacht en voelen zich volgens de organisatie soms de beroemdheden van de race.

Gekke records londen marathonOf je nou een stuk speelgoed, een Stromtrooper of een telefooncel bent, ook dan kun je een record breken.

3 personen 1 kostuum londen marathonSommige lopers braken het record niet in hun eentje, maar als groep. Deze drie mannen moesten wel. Ze zaten aan elkaar vast in een opblaasboot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook