Museum of Failure

Nieuw: Museum vol mislukkingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In Zweden is vorige week een bijzonder museum geopend. Er zijn geen schilderijen of standbeelden te zien, maar mislukte uitvindingen.

Iedereen maakt weleens een foutje. Zelfs grote bedrijven. Helemaal niet erg, vindt Samuel West. ‘Negen van de tien nieuwe producten is een flop’, vertelt de wetenschapper uit Zweden. ‘Maar niemand praat daarover.’ Dat vindt West wél erg. Daarom opende hij afgelopen woensdag zijn Museum of Failure (Museum van Mislukking) in Helsingborg.

Fouten durven maken

In het Museum of Failure liggen zeventig voorwerpen. ‘Ik vond het tijd om deze mislukkingen te laten zien. Als mensen zien dat grote merken als McDonald’s, Apple en Coca-Cola fouten maken, durven ze het zelf misschien ook. En dat is goed, want van fouten leer je meer dan wanneer je het meteen goed doet.’

Vijf voorwerpen uit het museum

Museum of Failure rejuveniqueDe Rejuvenique lijkt een voorwerp uit een horrorfilm, maar dit masker zou je een jongere huid moeten geven. Aan de binnenkant zitten 24 punten die kleine stroomstootjes afgeven. Goed tegen rimpels, volgens de bedenker. Er bleken maar weinig mensen die dit durfden te testen.

Museum of Failure Bic for HerPennen voor meisjes. Alsof meisjes niet met andere pennen kunnen schrijven en alsof jongens niet een roze of paarse pen in hun etui mogen hebben.

Museum of Failure CueCatMet de CueCat kon je in 2000 een streepjescode in een tijdschrift of op een product scannen om naar een website te gaan. Omdat het zolang duurt om www.kidsweek.nl te typen.

Museum of Failure OrbitzOrbitz was een limonade met eetbare balletjes erin. Het drankje leek nog het meest op een lavalamp. Misschien was het zijn tijd ver vooruit, want Bubble Tea, ijsthee met puddingballetjes erin, is nu wel populair.

Museum of Failure IteraEen fiets van plastic, waarom niet? Nou, omdat kunststof makkelijk breekt. De Itera werd geleverd in een doos en moest door de klant in elkaar gezet worden. Maar niet alle onderdelen waren compleet en als er iets brak, was dat moeilijk te vervangen.

Volgende week donderdag lees je in Kidsweek meer over het Museum of Failure en waarom het goed is om fouten te maken. Heb je geen abonnement? Maak dan nu met ons kennis!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel een origineel idee van het museum, maar ze maken het eigenlijk een beetje belachelijk omdat ze alleen maar fouten tentoonstellen. Het kan ook zijn dat het museum bij zijn collectie hoort, een foutje in de fouten!

grappig ik ga er denk ik wel eens naar toe lijkt me echt leuk

ik vind het wel leuk

Voor de mensen die het niet weten: het is in Zweden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.