Puzzel

Oneindig puzzelen met stukjes heelal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Het lastige aan puzzelen met ouderwetse puzzelstukjes is dat het plaatje altijd maar op één manier klopt. Slimmeriken bedachten daarom een puzzel van het heelal waarbij alle verschillende stukjes allemaal aan elkaar passen. Huh, hoe werkt dat?

De bijzondere puzzel werd bedacht én gemaakt door designstudio Nervous System. Hoe gek het ook klinkt: ieder stukje kan je aan ieder ander stukje leggen. Daarom heeft de puzzel geen precies begin of einde, maar is-ie oneindig. Net als het heelal. Dat is dan ook precies wat je ziet als je alle 133 stukjes aan elkaar legt.

 Nervous System

Ben je niet tevreden met hoe jouw fantasieheelal eruit ziet? Dan mix je de puzzelstukjes gewoon weer door elkaar. Of je draait ze om. Ieder stukje heeft namelijk niet één, maar twee kanten.

Dure puzzel

De makers van de ruimtepuzzel willen je met hun creatie niet alleen bezig laten zijn, maar je ook van heel dichtbij het heelal laten ontdekken. Wat je ziet als je de stukjes aan elkaar legt is namelijk niet zomaar een plaatje, maar een échte foto van de ruimte.

Prop je 'm er nu nog snel bij op je verlanglijstje? Pech! De puzzel is voorlopig nog niet in Nederland te koop. En in Amerika is-ie behoorlijk duur: omgerekend bijna honderd euro. Zou jij er je spaarpot voor omkieperen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps