Obama, Trudeau, Nieto (foto AFP)
Kijk nou!

Onhandig handenschudden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Niets is zo simpel als elkaar de hand schudden. Je steekt allebei de rechter uit, pakt die van de ander vast, schudt een paar keer en klaar... Toch blijkt het lastiger dan gedacht zo bleek deze week maar weer. 

Vrijdag probeerde de Amerikaanse president Obama (rechts op de foto hierboven) de hand te schudden van de Canadese premier Justin Trudeau én die van de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. En dat ging niet helemaal lekker. En het is niet voor het eerst dat zo'n handenschudmoment wat onhandig wordt. Zeven voorbeelden op een rij:

Obama, Abbott, Abe (AFP)Het is niet voor het eerst dat Obama zo'n handentrio heeft uitgevoerd. Hier deed hij het ook al met Tony Abbott (oud-premier van Australië) en de Japanse premier Abe.
 Poetin Obama (AFP)Zo schud je twee handen, zo schud je er geen. Zowel Obama als de Russische president Poetin lijken niet veel zin te hebben in een vriendschappelijke handshake. Dat terwijl er op het moment van de foto wel wat te vieren was. De Verenigde Naties bestonden namelijk zeventig jaar. Dan maar de handjes de lucht in voor een hoera?

Obama, Castro (foto AFP) Ja, zo! De Cubaanse president Raul Castro doet voor hoe het moet. Maar eerlijk gezegd ziet dat er toch ook wat ongemakkelijk uit.

Mugabe Li Keqiang (foto EPA)China en Zimbabwe zijn eigenlijk beste vrienden. Dat zou je niet zeggen als je deze foto ziet: want knijpt de Chinese premier Li Keqiang zijn Zimbabwaanse collega Mugabe nou?

Hollande (foto AFP)François Hollande is niet alleen al vier jaar de president van Frankrijk, maar ook de koning van de gemiste hand. Wat op de foto hierboven gebeurt, overkomt hem namelijk heel vaak. Misschien toch iets hoger insteken?

Merkel PoetinVan al dat handenschudden word je als wereldleider soms best moe. Kijk maar eens naar het gezicht van de Duitse bondskanselier Angela Merkel af te lezen. Niet wéér, zie je haar denken.

Timothy Geithner, Hillary Clinton, Wang Qishan (foto AFP)Zo'n truc als Obama al twee keer uithaalde, daar begint de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton niet aan. Laat de heren maar eerst de handen schudden. Al komen die wel vervaarlijk dichtbij. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het best grappig zo is er weer iets nieuws ik ga het op school ook eens proberen kijken hoe ze op mij regeren  

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.