NK Scootmobiel

Racen in Zandvoort op het NK Scootmobiel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Geen Max Verstappen of Lewis Hamilton, maar opa’s en oma’s raceten woensdag over het circuit van Zandvoort. Ze deden mee aan het NK Scootmobiel.

Tien teams van elk zes mensen van 75 jaar of ouder namen het woensdag tegen elkaar op op het racecircuit van Zandvoort. Op een scootmobiel probeerden ze allemaal als eerste over de finish te komen. Met een maximumsnelheid van negen kilometer per uur ging dat nog niet zo snel.

Winnaar

Het circuit was iets aangepast, want vorig jaar vlogen er deelnemers uit de bocht. Dit jaar verliep het op rolletjes. Meneer Harlaar (83) uit Ede kwam als eerste over de eindstreep, gevolgd door meneer Jansen (76) uit Eindhoven en meneer Hofman (82) uit Utrecht.

Mooie oude dag

Het NK Scootmobiel werd georganiseerd door stichting Gouden Dagen. Deze stichting wil ervoor zorgen dat ouderen een mooie oude dag hebben. Het laat wensen uitkomen en organiseert o.a. maaltijden en concerten. Ook de scootmobielwedstrijd is bedoeld om ouderen elkaar op een leuke manier te laten ontmoeten.

NK Scootmobiel

Anderen lazen ook: Ali B. gaat concert geven voor eenzame ouderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.