schatzoeken

Schatzoeker dood gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
kidsweek redactie
Lian
Kool

Als je op zoek gaat naar een schat, kun je een tegenslag verwachten. Maar het lot van een 54-jarige Amerikaan was wel erg treurig.

Een paar jaar geleden maakte de Amerikaanse miljonair en schrijver Forrest Fenn bekend dat hij ergens in de bergen twee miljoen euro had verstopt. Tienduizenden mensen gingen op pad. Begin dit jaar dacht de Amerikaan Randy Bilyeu: weet je wat, ik probeer het ook. Hij kocht een vlot en vertrok, samen met zijn kleine witte hondje.

Gevonden
Tien dagen later werd het vlot en het nog levende hondje Leo gevonden, maar Bilyeu was nergens te bekennen. Was hij de schat op het spoor? We zullen het nooit weten. Deze maand werd de schatzoeker namelijk dood gevonden bij de rivier Rio Grande in New Mexico (VS), meldt NOS.

En de twee miljoen dollar? Die liggen nog steeds te wachten op een gelukkige schatzoeker. Maar ja, de vraag is waar...

Foto: Flickr/bfurlong

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het erg dapper dat je je leven op het spel zet voor een schat van 2 miljoen euro. zelf zal ik het niet doen ik heb liever nog een vrolijk leven dan dat je dood gaat voor een schat

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.