Smurfen

Smurfen lokken toeristen naar Brussel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Wat smurft daar nou?’ Dinsdag doken in Amsterdam, Berlijn en andere steden levensgrote Smurfen op. De blauwe wezens zijn op pad gestuurd om meer toeristen naar Brussel te trekken.

‘Waar komen jullie toch vandaan? Waar de Smurfenhuisjes staan!’ Heb jij je ook altijd al afgevraagd wáár die Smurfenhuisjes nou staan? Dat blijft een raadsel. Maar de bedenker van de Smurfen woonde in Brussel. In de Belgische hoofdstad is daarom zelfs een Smurfenwinkel en een stripmuseum met een Smurfendorp.

Minder toeristen

Na de aanslagen van vorig jaar op een metrohalte in Brussel en het vliegveld Zaventem, komen er minder toeristen naar de stad toe. De gemeente hoopt dat de Smurfen daar verandering in zullen smurfen. Om de stad extra aantrekkelijk te maken, gaven de Smurfen die dinsdag door Europa smurften reisjes naar de hoofdstad weg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.