Mallorca strand

Spanjaarden vinden stinkende schat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het komt uit de darmen van een potvis, stinkt ontzettend en is duizenden euro’s waard: amber. Twee Spanjaarden vonden laatst een grote klomp van het zeldzame walvisspuug op Mallorca.

Amber is heel zeldzaam en als het net uit een walvislijf komt, stinkt het. Maar als het al lange tijd opgedroogd is, krijgt het een veel lekkerdere geur. Omdat het zo zeldzaam is, is het heel veel waard. Wel meer dan tienduizend euro per kilo!

Anderhalve kilo amber

De klomp die pizzabakker Soufian Akrach en zijn vriend vonden weegt anderhalve kilo. ‘We konden het niet geloven’, zegt hij tegen de krant Diario de Mallorca. ‘Het is alsof we de loterij hebben gewonnen.’

Storm

Het is waarschijnlijk de eerste ambervondst op het Spaanse eiland ooit. Door een storm was het walvisspuug aan land gespoeld. ‘Eerst dacht ik, door de stank, dat het een rioolsteen was en niks waard was’, zegt Akrach. Maar de pizzabakker kijkt veel natuurdocumentaires en herkende daardoor wat voor steen het was.

AmberZo ziet amber eruit.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzondere schat gevonden in oud kannetje of Stel vindt pot met goud.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat ze schreef is haast ongelofelijk,zo tof.

tof zeg!!! echt cool om te zien!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.