Cerro Gordo

Spookstad verkocht op vrijdag de 13e

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Cerro Gordo in Amerika is een echte spookstad. Er woont al jaren bijna niemand meer. Op vrijdag de dertiende kochten twee mannen het voor 1,2 miljoen euro.

Cerro Gordo betekent dikke heuvel in het Spaans. De spookstad ligt in de bergen in Californië. De naam ontstond in de negentiende eeuw. Toen zochten veel Mexicanen in dit gebied naar zilver. In die tijd stond hier de belangrijkste zilvermijn van Californië. Nu staan er 22 lege gebouwen. Alleen de oude eigenaar woont er nog. Die geeft er rondleidingen.

Spookstad opknappen
De nieuwe eigenaren gaan de verlaten huizen opknappen. Het hotel gaat weer open en er komt een uitkijkpunt. Het gebouw waar de mijnwerkers sliepen wordt een muziekstudio. Het stadje wordt daarna gebruikt voor weekendjes weg, festivals, fotosessies en als plek waar schrijvers rustig kunnen werken.

Foto: David Lofink/Flickr CC BY 2.0

Anderen lazen ook: Ieks, enge clowns gespot!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Brrrrrrŕr! Ik ga nooit op vakantie in dat hotel! Rentweg

Ik ga er nooit heen maar ook meschien wel want ik wil wel weten hoe het eruit ziet Juichen Duimomhoog Vraagtzichaf Rentweg Juichen Blij

echt heel cool mischien is jason frees er Blij Blij Blij Blij

heel erg cool mischien is jason frees er wel Vraagtzichaf Rentweg Rentweg Blij

cool maar als jason frees er is echt cool Blij

lol lol lol lol lol lol #crepy Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Vraagtzichaf Blij 11

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.