Superluxe trein tuft door Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Japan heeft er een supertrein bij. De kaartjes kosten meer dan vierduizend euro. Daar koop je 1.600 NS Railrunners van! Maar deze chique trein is wel luxer dan een vijfsterrenhotel.  

Japan staat bekend om fantastische treinen. Ze zijn schoon, snel en op tijd. De nieuwste slaaptrein is zelfs het toppunt van luxe. De Shiki-shima (Japans voor Eiland van vier seizoenen) heeft tien wagons, maar er kunnen maar 34 passagiers mee. De reizigers worden ontvangen in een chique lounge, dineren op sterrenniveau en slapen in een privé-coupé met eigen badkamer.

Shiki-shima dineren

Boemeltrein

Veel treinen in Japan sjezen met 260 kilometer per uur over de rails, maar de 'chique-shima' sukkelt met maximaal 110 kilometer per uur door het landschap. Zo heb je alle tijd om om je heen te kijken. De voorste en de achterste wagons hebben extra grote ramen, zodat je goed van het uitzicht kunt genieten.

Vierduizend euro

In drie dagen maak je een rondreis vanaf Tokio naar het noorden van het eiland Honshu. Een kaartje kost minstens vierduizend euro per persoon als je een normale kamer met iemand deelt, en bijna zesduizend euro de man voor de meest luxe coupé.

Shiki-shima uitzicht

Uitverkocht

Deze week maakte de Shiki-shima zijn eerste rit. De reis was zo populair dat er werd geloot en maar één op 76 geïnteresseerden een plekje wist te bemachtigen. Verder zijn de kaartjes tot en met maart 2018 al uitverkocht.

NS-shima?

Om alles nog wat magischer te maken, vertrekt de Shiki-shima van perron 13 ½ van Ueno Station. Dat perron tussen spoor 13 en 14 is speciaal ingericht voor passagiers van deze bijzondere trein. Wat denk jij: rijdt er over een paar jaar ook zo’n luxe NS-shima van Vlissingen naar Delfzijl?

Shiki-shima entree

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lijkt net alsof je de Efteling binnenloopt WoW

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.