Instagram.com

Vliegende vlaaien in Amerika

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Is het een bal? Is het een frisbee? Nee, het is een... opgedroogde koeienvlaai! Tijdens het Gooien met koeienvlaai-festival in Amerika is het gooien met een koeiendrol een serieuze sport. 

De koeienvlaaien vliegen je vandaag en morgen in de Amerikaanse staat Wisconsin om de oren. Wie het verst gooit, heeft gewonnen. Dat record staat inmiddels op tachtig meter. 

Vingers likken

Het heeft even wat voorbereiding nodig. De vlaaien moeten drogen voor ze gebruikt kunnen worden en ze moeten groot genoeg zijn: minimaal zes centimeter. ​En breekt je drol in de lucht? Dan telt het stuk dat het verst komt.

En er zijn nog meer regels. Iedereen krijgt twee kansen en het dragen van handschoenen is verboden. Maar likken aan je vingers voor meer grip mag wel. Zo ging het eraan toe:

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: In de maak: grootste scheetkussen ter wereld of Rattencafé opent in Amerika.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een originele sport zeg! Ik vind het een grappige sport maar ook wel een beetje vies. Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps

Det is echt heel vies *vies*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.