Sneeuwfiets

Vreemd vervoer (deel 1): van sneeuwfiets tot loopauto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 1 van 3: de water-e-bike, sneeuwfiets en Walkcar.

Manta 5

Fiets zonder wielen

De Nieuw-Zeelander Guy Howard-Willis had een droom: hij wilde dolgraag fietsen… op het water! Nu bestaan er wel waterfietsen, maar die lijken helemaal niet op een fiets. Dus bedacht Guy samen met een fietsontwerper een elektrische waterfiets. Die heeft geen wielen, maar draagvleugels die de fiets laten drijven. Een kleine propeller zorgt ervoor dat je sneller gaat, want op het water fietst het best zwaar. Pas later dit jaar dobberen de eerste exemplaren rond. De fiets is - voor meer dan 6.600 euro - al wel te bestellen. Guy heeft nu al een nieuwe droom: dat elektrisch waterfietsen een olympische sport wordt!

Brenter Snowbike

Zittend skiën

Hoe noemen we dit vervoermiddel: een sneeuwfiets of een zit-ski? Beiden namen kloppen. Het is een fiets waarmee je zittend vanaf een besneeuwde berg kunt skiën. In het platte Nederland heb je er niet zoveel aan. Het voertuig werd dan ook in 1949 uitgevonden in Oostenrijk. De zoon van de uitvinder kon er wel 166 kilometer per uur op bereiken! Enzo Knol komt 'maar' tot 90 kilometer per uur.

Walkcar

Platste auto ooit

Dit lijkt wel een rollende laptop! De Japanse bedenkers noemen het de Walkcar: de loopauto. Maar dan is het wel de kleinste, platste auto ter wereld! Het voertuigje weegt nog geen drie kilo en past makkelijk in een rugzak. En als je erop gaat staan, rol je net zo hard als iemand die rustig fietst. De Walkcar blijkt wel moeilijk te maken. Het is dan ook nog niet zeker wanneer het autootje echt te koop is.

Anderen lazen ook: Dit is de harigste auto ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps