Segway Drift

Vreemd vervoer (deel 2): van Quattrocycle tot e-rolschaatsen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 2 van 3: de quattrocycle, elektrische rolschaatsen en halve motor.

QuattrocycleTuinstoelen op wielen

Op deze Quattrocycle rijd je zo naar het zwembad. Heb je meteen een lekkere ligstoel bij je. Ook handig: omdat je met z’n vieren of zelfs zevenen één fiets deelt, hoef je nooit meer op de rest te wachten. Iedereen gaat even snel vooruit. En ben je moe, dan trappen de anderen gewoon door. De Quattrocycle is een Nederlandse uitvinding en op meerdere plaatsen in ons land te koop of te huur.

Segway Drift

Elektrische rolschaatsen

Heelys zijn leuk om eventjes mee te zoeven. Maar wat als je overal lekker lui naartoe wilt rollen? Een hoverboard past niet zo makkelijk in je tas! Daarom zijn de rolschaatsen van de toekomst elektrisch. Echt populair zijn ze nu nog niet. Blizwheel bedacht twee jaar geleden elektrische rolschaatsen, maar er waren te weinig mensen die ze wilden kopen. Sinds vorig jaar zijn er wel elektrische rolschaatsen van Segway te koop. Daarmee ben je drie keer sneller op school dan lopend. Maar dan heb je wel kans op een boete, want in Nederland mag je er niet mee op de weg of stoep rijden. Met gewone rolschaatsen of skates mag dat dan weer wel…

Ryno Micro-cycle

Halve motor

Huh, waar is de andere helft van deze motor nou? Simpel: die is er niet. Deze elektrische motor heet een Ryno Micro-Cycle en heeft maar één wiel. De Amerikaanse bedenker vindt dat-ie wel in een sciencefictionfilm past. Maar dan kun je er geen aliens mee vangen, want je rijdt op een rustig fietstempo. En vooraf moet je wel even les nemen. Het is net als voor het eerst leren fietsen. Alleen passen hier geen zijwieltjes op.

Anderen lazen ook: Vreemd vervoer (deel 1): van sneeuwfiets tot loopauto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt heel leuk ik zou het zelf wel willen hebben,maar als de rolschaatsen niet mogen dat heeft het geen zin.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.