Orbit Wheels

Vreemd vervoer (deel 3): zevenpersoonsfietsen en zijwaarts rollen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een e-bike of hoverboard is niet zo nieuw meer. Maar er zijn ook vervoermiddelen die je nog niet veel in Nederland ziet. Deel 3 van 3: een zevenpersoonsfiets en Orbit Wheels.

Zevenpersoonsfiets

Zeven paar trappers

Uh, jongens? Welke kant gaan we op?! Op deze fiets passen zeven mensen en hij kan nog echt rijden ook! Eén persoon stuurt en remt, de rest houdt een nepstuur in het midden vast. Net alsof je allemaal om een rond tafeltje zit. Trappend. Dat betekent trouwens niet dat je razendsnel door de bochten vliegt. De driewieler gaat even hard als een gewone éénpersoonsfiets. Hij kost maar liefst achttienduizend euro, dus wordt vooral gebruikt door bedrijven die ’m voor een paar uur verhuren.

Orbit Wheels

Zijwaarts rollen

‘Kan ik er nu op vliegen?’ Dat vroeg een stoere skateboarder op YouTube zich af toen hij de Orbit Wheels ging uitproberen. Erop lopen lukt in ieder geval niet. Hij zag eruit als Bambi die glibbert over het ijs. De buitenkant van de Orbit Wheels draait om je voet heen, dus je kunt alleen opzij bewegen. Ondertussen moet je je voeten van voor naar achteren wiebelen. Als een soort waveboard, maar dan met twee losse stukken. Rollen voor gevorderden dus!

Anderen lazen ook: Vreemd vervoer (deel 2): van Quattrocycle tot e-rolschaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool ik wil er ook wel een Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.