Wiebeloogjes

Zo maak je de wereld mooier met wiebeloogjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wiebeloogjes laten mensen lachen. Dat was het idee van kunstenaars Gustavo Bonzanini, Enzo Giacomin en Rafaela Teixeira. Vorig jaar richtten ze de Googly Eyes Foundation (Wiebeloogjesstichting) op. Daarmee sturen ze mensen over de hele wereld gratis wiebeloogjes op.

Enzo, Gustavo en Rafaela hebben hun stichting opgericht in Brazilië. Maar ze wonen alle drie op een ander werelddeel. Enzo woont in Zuid-Amerika, Rafaela in Noord-Amerika en Gustavo in Europa.

Gratis wiebeloogjes

‘Wiebeloogjes brengen een voorwerp tot leven’, vertelt Gustavo. ‘Zo zie je dingen op een andere manier en verander je iets gewoons in iets buitengewoons.’ Via hun Googly Eyes Foundation kan iedereen gratis wiebeloogjes bestellen. Al drieduizend mensen hebben zo een pakketje ontvangen. Die stuurden op hun beurt weer foto’s terug voor op Instagram.

Blijf nieuwsgierig

Zelf gaat Gustavo nergens meer heen zonder wiebeloogjes op zak. ‘Ik hou het meest van de verstopte gezichten en het laten zien van een lach op de meest onverwachte voorwerpen. Mijn advies: laat je leiden door je fantasie en blijf altijd met nieuwsgierige ogen naar de wereld kijken.’

Wiebeloogjes

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat ontzettend leuk! wow! coole manier om de wereld een stukje mooier te maken! en vrolijker!
het lijkt me echt geweldig om over straat te lopen en te denken: huh? wat is dat nou? oh, een gezichtje! haha, wat grappig! Blij Duimomhoog Blij Duimomhoog Blij Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.