AFP

En dat is 100: jubileum-race voor Max Verstappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Of Max Verstappen vanavond wint of niet, het wordt hoe dan ook een speciale race. De coureur rijdt in Amerika namelijk zijn 100e (!) Formule 1-wedstrijd.

Reden genoeg voor een paar Max Verstappen-weetjes! Wist je dat...

- ... Max in 2015 zijn eerste wedstrijd reed in de Formule 1? Hij was toen 17 jaar en is daarmee de jongste debutant in de sport. De coureur had toen zelfs nog geen autorijbewijs.

- ... hij het racen niet van een vreemde heeft? Zijn vader Jos Verstappen is jaren geleden ook Formule 1-coureur geweest. Ook de moeder van Max houdt van racen, zij heeft veel gekart.

- ... Max na een jaar van team wisselde? In mei 2016 stapte hij over van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Met succes: de eerstvolgende race eindigde het talent voor het eerst op de eerste plek!

AFPOp het podium na zijn eerste overwinning

Wist je dat...

- ... hij nog veel meer records op zijn naam heeft staan? Na zijn deze eerste overwinning was hij de jongste leider in de Grand Prix, de jongste coureur op het podium én de jongste Grand Prix-winnaar ooit.

- ... Max in totaal zeven Formule 1-races heeft gewonnen? In totaal stond hij al 28 keer op het podium.

- ... hij in augustus voor het eerst in zijn carrière van pole position mocht starten? Ondanks dat hij helemaal vooraan begon, kwam de coureur die race als tweede over de finish.

- ... Max in Monaco woont en een relatie heeft met de Duitse Dilara Sanlik? Deze zomer vierden ze samen vakantie in Amerika.

Voor wie hem graag wil zien racen: de 100e Formule 1-race van Max (de Grand Prix van de Verenigde Staten) begint vanavond om 20.10 uur Nederlandse tijd.

Anderen lazen ook: Max Verstappen wint in Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf hoe is hij derde geworden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.