Boeken onder de boom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Zin in winterpret bij de verwarming? Of ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor onder kerstboom? Voor slimme broers, ijverige nichtjes, kleurgrage tantes en andere familieleden zit hier zeker wat tussen (en ook voor jezelf).

Het grote winterse Mees Kees doeboek2Mees Kees winterklaar
Met Het grote winterse Mees Kees doeboek kun je lekker puzzelen, lezen en lachen. Er staan verhalen in uit de Mees Kees-boeken, en er zijn woordzoekers, doolhoven en tekenopdrachten. Ook leuk: Pret met Fred. Die vertelt moppen die niet grappig zijn en heeft een al ingekleurde kleurplaat (voor wie niet van kleuren houdt).

Het grote winterse Mees Kees doeboek
Mirjam Oldenhave & Rick de Haas (ill.)
Ploegsma
€ 7,95
7+

Binnen de lijntjes blijven9789047707523
Kleurgrage familieleden doe je een plezier met Kleur je eigen Andersen. Met een mooie kleurpotlodendoos duik je zo de sprookjeswereld van Jan Jutte in. De lijnen zijn nogal stevig, dus binnen de lijntjes kleuren is geen probleem. De bloemen smeken om vrolijke kleuren, de dikke pad om groen en bruin. En de blote billen van de keizer? Die laat je gewoon wit.  

Kleur je eigen Andersen
Jan Jutte
Lemniscaat
€ 9,95

TijdlijnSlinger door de tijd
Dino’s, mammoeten, Neanderthalers en Egyptenaren marcheren in optocht langs de tijdlijn in dit boek. De weg begint bij de oerknal en slingert zich 13,7 miljard jaar door de tijd tot aan nu. Onderweg kom je langs allerlei periodes uit de geschiedenis. Zoals de Ming-dynastie, het Inca-rijk, tot aan milieuproblemen en terrorisme. Een heel mooi kijk- en bladerboek voor liefhebbers van geschiedenis.

Tijdlijn
Peter Goes
Lannoo
€ 24,95
10+

Feestelijke barbies15 Ik maak zelf poppenkleertjes vpl
Ik maak zelf poppenkleertjes is een heel mooi en makkelijk zelfmaakboek, waarmee je een flitsende outfit kunt maken voor je barbiepoppen. De patronen zijn eenvoudig, alles wordt stapsgewijs uitgelegd en het resultaat (in ieder geval op de foto’s) is spectaculair. Met lapjes nep-bont, glitterstof en mooie kleurtjes, verander je je barbies in echte fashionista’s.

Ik maak zelf poppenkleertjes
Louise Scott-Smith
Fontaine
€ 14,95
8+

Sterren en sneeuwengelenrobin klein
Robin en God is een echte klassieker met een fijne kerstsfeer. Opa komt logeren en Robin maakt zich zorgen. Over God. Zijn ouders geloven niet in hem. En als je zo veel vragen hebt als Robin, is dat lastig. Gelukkig weet opa vrij veel van God. God is niet gevaarlijk, zegt hij. Een leeuw, die is pas gevaarlijk.

Robin en God
Sjoerd Kuyper & Marije Tolman (ill.)
Lemniscaat
€ 14,95
6+

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps