De Gelaarsde Poes credit Leo van Velzen

Buikpijn van het lachen om gelaarsde poes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Als het RO Theater ergens goed in is, dan is het een geweldige draai geven aan een bekend verhaal. Ook De Gelaarsde Poes wordt op een wel heel bijzondere manier het toneel op geslingerd. 

Het sprookje van de arme molenaarszoon en zijn sluwe, pratende kat ken je vast. Waar deze Jaap het hart van prinses Wendy wil veroveren, is de kat vooral uit op geld en macht. En dan is er in dit verhaal nog een reus die ook zijn oog op de prinses heeft laten vallen. Alleen wil hij niet haar hart, maar haar met huid en haar verslinden. Spion James Blond (die natuurlijk erg veel lijkt op filmheld James Bond) moet haar beschermen. 

Reusachtige reus

De Gelaarsde Poes vertelt deze verschillende verhalen in steeds wisselende decors die echt heel, heel mooi zijn. Het stikt van de personages die stuk voor stuk kleurrijk en grappig zijn. Allemaal gespeeld door maar acht (!) steengoede acteurs. Vooral Alex Klaasen (Het Klokhuis) valt op als (echt erg reusachtige) reus, maar ook als de sexy poes May Tong die het hart van de gelaarsde kat sneller laat kloppen. 

Veel grapjes

De liedjes zijn gemaakt op muziek van Michael Jackson en er zitten veel grapjes speciaal voor je ouders in. Die snap jij misschien niet allemaal even goed waardoor je soms het gevoel hebt dat je een stukje van de voorstelling mist. Maar als dat alles is… Voor de rest is De Gelaarsde Poes een wervelende voorstelling waar je na drie uur (mét pauze) met buikpijn van het lachen weer uitrolt. 

De Gelaarsde Poes (8+), www.rotheater.nl
(5 sterren)

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vont het een leuk theater ik wil er graag heen Juichen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.