kinderboeken voor de vakantie

Drie boekentips voor de zomervakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Het is vakantie, tijd om lekker te lezen. Ga je nog kamperen, dan helpt yeti Manfred je op weg. Blijf je thuis, droom dan lekker weg bij de avonturen van Timo en Yushi. Zo waan je je toch even op de camping.

kinderboeken voor de vakantieMarshmallows in je vacht

Voor Manfred, de Happy Camper, is kamperen één groot avontuur. Hij is onvermoeibaar en geeft je in dit boekje allerlei tips. Heb je geen koelkast? Bewaar dan je eten in een plastic zak in de rivier of graaf een kuil. Oven nodig? Bouw er een van een pizzadoos en een stuk aluminiumfolie. Gedoe? Lees dan maar eens het interview van Manfred met Johan die in een hotel logeert. In een tent zit je echt stukken beter! De camping bij nacht is helemaal onvergetelijk. Vooral met marshmallows die plakken in je vacht… Een grappig boek met zowel bruikbare als onzinnige tips, spelletjes, uitdrukkingen en morsecodes.

De Happy Camper. Manfreds kampeer- en survivalgids, Job, Joris & Marieke. Kluitman, € 14,99 (8+)
Sterren: 4


kinderboeken voor de vakantiePekingeend

Ook als je thuisblijft kun je van alles over de wereld te weten komen. In dit enorm grote boek vind je 22 kaarten over allerlei onderwerpen, zoals natuur, eten, mensenrechten, afval en klimaat. Je kunt zien waar beschermde diersoorten wonen, waar je pekingeend of kabsa kunt eten, hoe het staat met de wereldolievoorraad en waar dansen als de chachacha en de bossanova vandaan komen. Een mooi geïllustreerde atlas vol wereldkaarten om lekker in te verdwalen.

Ontdek de wereld in 22 kaarten, Laure Flavigny, Jessie Magana e.a. Fontaine, € 19,95 (10+)
Sterren: 3,5

kinderboeken voor de vakantieRookbomverstoppertje

In de laatste week van de vakantie besluiten ze er nog even tussenuit te gaan: Timo en zijn oppasninja Yushi. Ze gaan kamperen, want dat heeft Yushi nog nooit gedaan. Dat wordt natuurlijk dikke pret. Met zijn supergoede evenwichtsgevoel kan Yushi surfen als de beste. Bovendien blijkt hij een kei in megagrote zandkastelen bouwen. En het leukste: iedereen mag helpen met kapot stampen. Yushi krijgt zelfs een baantje aangeboden als camping-ninja. Ze doen rookbomverstoppertje en beleven erg grappige avonturen. Net als de vorige twee delen, is dit een boek waar je heel vrolijk van wordt.

Timo en de oppasninja gaan nog even op vakantie, Lisa Boersen & Edwin Rhemrev (ill.). Gottmer, € 13,99 (8+)
Sterren: 4

Anderen lazen ook: Met een gratis berg boeken op reis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps