Theatervoorstelling Alone@Home nu in het theater

Home Alone in het theater

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Staat de boom en branden de lichtjes? Nu nog een Home Alone-film op tv en je bent klaar voor kerst. Of ga naar Alone@Home in het theater. Met dezelfde maffe boeven en dwaze trucs om hen te stoppen!

Het is een spannende middag voor de Alone@Home-acteurs. Ze oefenen voor het eerst het hele stuk in een echt theater. De live-band speelt zich warm en de acteurs dansen hun zenuwen weg en dan is het zover: het gordijn sluit zich. Nou ja... ‘We zien jullie nog!’ roept iemand van het geluid. Snel wordt het opgelost en de voorstelling kan beginnen.

Stuntelende inbrekers

Jip en Puk zitten met elkaar opgescheept nadat Jips vader en Puks moeder smoorverliefd op elkaar zijn geworden. Als zij een weekje weg gaan, is de sfeer thuis te snijden. Maar de komst van twee stuntelende inbrekers doet wonderen. Nu moeten ze wel samenwerken!

Rat op wielen

Heel leuk is dat de enge (‘ik ben niet eng, maar artistiek’) buurman live geluiden maakt met doodnormale voorwerpen als zagen, een vuilnisbak en een mixer. Maar ook heel moeilijk blijkt als Jip één van de boeven mept met een koekenpan. De klap klinkt namelijk net iets later. ‘Sorry!’ klinkt het, maar eigenlijk wordt het er alleen maar grappiger door.

Ballenbakballen

De twee boeven (een man en een vrouw) spelen typetje na typetje om het huis in te komen en maken je alleen al aan het lachen doordat hij ongeveer onder haar oksel past. Alles wordt in de strijd gegooid om hen te stoppen: ballenbakballen, badeendjes, bussen vol scheerschuim, lijm en een rat op wielen. Niet gek dus dat de acteurs na afloop gesloopt zijn. En dan moeten ze nog opruimen!

Alone@Home, nu in het theater tot en met 14 april 2019, kijk hier voor de speellijst, première is op 20 december in Stadsschouwburg Utrecht

Anderen lazen ook: Zijn dit de domste inbrekers ooit?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hou zo veel van deze film en ik vind het zo leuk dat er nu ook een theater van is. Ik ga hem zelf denk ik wel kijken. Het is namelijk 1 van mijn favorieten kerst films <3

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.