Kruistocht in Spijkerbroek nu voor maar 2,50

Kruistocht in spijkerbroek nu voor een prikkie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Volgens een oud verhaal liep er in 1212 een lange stoet kinderen op blote voeten dwars door Europa. Thea Beckman schreef erover in Kruistocht in spijkerbroek. Vanaf vandaag ligt deze klassieker voor maar € 2,50 in de boekwinkel.

De Nederlandse Dolf neemt met zijn vader een kijkje in de werkplaats van een studievriend, dr. Simiak. Die werkt aan een ongelofelijke uitvinding: een ‘materietransmitter’. Je kunt ermee tijdreizen, maar dat moet nog wel even getest… Dolf wil dolgraag proefpersoon zijn en wordt weggeflitst naar een riddertoernooi in Frankrijk.

Groot gevaar

Door een foutje belandt hij in Duitsland, precies op het moment dat de Kinderkruistocht daar langskomt. Hij mist het afgesproken terugkeermoment en sluit zich aan bij de achtduizend kinderen die onderweg zijn om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden. Het wordt een zware reis, waarbij Dolf en zijn nieuwe vrienden ernstig in gevaar komen.

Goede verteller

Thea Beckman schreef Kruistocht in spijkerbroek in 1972. Het werd 94 keer herdrukt en ook verfilmd. En nu is het verhaal als musical te zien. Is haar beroemdste boek na bijna vijftig jaar nog steeds leuk om te lezen? Absoluut. Wel zijn de zinnen lang en de woorden soms wat ouderwets. Maar als je daar aan gewend bent, kom je helemaal in het ritme van de reis.

Kruistocht in Spijkerbroek nu voor maar 2,50

Middeleeuws Europa

Thea Beckman kon ongelofelijk goed vertellen en neemt je mee op een spannend avontuur vol noodweer, verraad en vriendschap, waarin je veel te weten komt over het middeleeuwse Europa.

In de actie Geef een boek cadeau wordt elk jaar een klassieker herdrukt voor een klein prijsje. Dit jaar is dat Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman (Lemniscaat, 10+), vanaf 9 februari te koop voor € 2,50 (en niet voor twee euro zoals donderdag 7 februari in de krant stond)

Anderen lazen ook: De mooiste historische boeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed initiatief prachtig boek

helaas had ik een misdruk. Na pagina 184 ging het verder met 164 tot en met 184, waarna pagina 209 begon.

Deze app is geweldig je komt steeds meer te weten over wat er gebeurd op de wereld.❤

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps