BONTEHOND LEGENDS ©KAMERICH & BUDWILOWITZ
Theater

Legends is legendarisch leuk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Stuif jij na school meteen naar buiten om je met vrienden in een zelfbedacht spel te storten? Dat is precies wat er in de voorstelling Legends gebeurt. Door LARP proberen drie mensen te ontsnappen aan hun saaie leven. Maar wacht even… LARP?

Voor je naar Legends gaat is het handig om te weten dat LARP staat voor Life Action Role Play: mensen die in prachtige kostuums zelfbedachte fantasy-figuren spelen en in het bos tegen elkaar strijden. Ook verpleegkundige Sonja, klantenservicemedewerker Lars en fabrieksarbeider Ron komen elk weekend samen als de magisch elf Sorcya, man-van-steen Manyr en ridder Shashy. Spelend in het bos uiten ze hun gevoelens die ze in het echte leven niet kwijt kunnen.

Zoevende zwaarden

Mmm, grote mensen die vastzitten in een sleur en weer kind willen zijn? Is dat leuk voor een jeugdvoorstelling? Legends bewijst van wel. De op hol geslagen fantasie van het trio en hun dramatische manier van spelen zorgen voor een hoop hilarische scènes. De spannende muziek en geluidseffecten van zoevende zwaarden en een zompig moeras zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegesleurd in hun spel en ook wilt meedoen! Legends laat je zien dat je jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden, maar ook dat je niet hoeft te veranderen als je dat niet wilt. Dat geldt niet alleen in het spel, maar ook in het echte leven.

Legends (8+), BonteHond en Beumer & Dorst, tot en met 27 januari 2019 te zien, Bontehond.net

4,5 sterren

Anderen lazen ook: Waanzinnige Boomhut wint Zapp Theaterprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook