Dolfje Weerwolfje credit Peggy de Haan

Meehuilen met Dolfje Weerwolfje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Dolfje Weerwolfje bestaat twintig jaar (maar blijft natuurlijk voor altijd zeven). Om dat te vieren is er een musical over hem gemaakt. Die was begin in het theater te zien maar begint deze maand aan een nieuwe reis door Nederland. Het is een voorstelling waarbij je als publiek lekker hard mag meehuilen. Aaaaawoehoe!!!

De musical begint op de nacht van Dolfjes zevende verjaardag. Hij zit naar de volle maan te kijken als hij ineens over zijn hele lichaam jeuk krijgt. En dan gebeurt het: Dolfje wordt een weerwolf. Voor die verandering - die op het toneel gebeurt - hebben de makers een grappig maar wel een beetje een opvallend trucje bedacht.
Dolfje Weerwolfje credit Peggy de Haan

 

 

Meerdere rollen
De rollen van Dolfje, Timmy en Noura worden door kinderen gespeeld. Verder staan er ook nog vier volwassen op het podium. Die nemen allemaal een paar rollen voor hun rekening. Zo is bijvoorbeeld de acteur die de vader van Dolfje speelt, ook een weerwolf, een kip (met een ballon als lel. Grappig!) en een klasgenoot van Dolfje. Het is knap hoe snel iedereen van rol wisselt.

Hysterisch
Wel jammer is dat de volwassen allemaal best een beetje hysterisch doen. Vooral mevrouw Krijtjes blaast je bijna van je stoel met haar gegil, gezwier en gedraai. En als klasgenoten van Dolfje zijn ze veel te kinderachtig en overdreven. Dat had allemaal wel een tikkeltje minder gemogen. De kinderen zijn een fijn rustpunt in al dit gekakel.

Dolfje Weerwolfje credit Peggy de Haan
Leuke liedjes
Het hoogtepunt van deze musical zijn wel de liedjes. Die zijn stuk voor stuk erg leuk. Maar het nummer waarin Dolfje leert huilen als een wolf is wel het leukst. Het hele publiek mag namelijk meehuilen. En dat blijf je doen, nog lang nadat je de zaal hebt verlaten.

Dolfje Weerwolfje is vanaf 16 oktober weer in de theaters te zien. Kijk voor een speellijst op www.dolfjeweerwolfjemusical.nl

Kidsweek sprak ook met Philip van Loosbroek. Hij is een van de drie acteurs die de rol van Dolfje vertolkt. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk om een musical te doen over Dolfje Weerwolfje Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.