Snorro credit Leo van Velzen
Theater

Musical Snorro is één groot feest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

 Tuimelde jij ook van je stoel van het lachen bij De Gelaarsde Poes? Dan moet je ook zeker naar Snorro. Want deze gemaskerde zwaardheld is net zo grappig als zijn kittige collega. 

Snorro zijn of niet zijn? Dat vraagt de wat sullige rijkeluiszoon Don José zich af in zijn slaapkamer op de haciënda van zijn vader. Als de gemaskerde zwaardheld Snorro durft hij alles. Dan is hij niet bang voor El Commandante, die de burgers van Burrito onder de duim houdt. En verovert hij het hart van barmeisje Conchita.

Snorro credit Leo van VelzenDon José met barmeisje Conchita (foto Leo van Velzen)

Maar wat heb je eraan als zij niet weet wie er onder dat masker zit? Daar gaat de voorstelling dan ook stiekem over: zijn wie je écht bent. Maar nog nooit was deze boodschap zo grappig verpakt. 

Braad BBQ met me 

Want Snorro ontploft bijna van de grapjes, hilarische vondsten en briljante liedjes (wat dacht je van Braad barbecue met me op de bekende hit Parijs van Kenny B). Ook spelen de acteurs de hele tijd met het feit dat het theater is wat ze maken.

Snorro credit Leo van VelzenSnorro in een zwaardgevecht met El Commandante (foto Leo van Velzen)

Soepele stuntdubbel

Zo vraagt Snorro het publiek om hulp door je olé te laten roepen als hij iets heldhaftigs doet en boe te roepen naar zijn tegenstanders. Dat de zwaardheld zo nu en dan een soepele stuntdubbel heeft, ligt er zó duimendik bovenop dat het extra grappig is. Ook wordt er een scène nog een keer in het Spaans, Turks en Zweeds overgedaan als de acteurs merken dat achter het gordijn het decor nog niet is gewisseld. Die decors zijn trouwens prachtig en zitten vernuftig in elkaar.

Het RO Theater maakt er met Snorro weer een groot feest van waar je met je hele familie van kunt genieten. Nu nog proberen om op je stoel te blijven zitten…

Snorro is nog t/m 9 april te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor de speellijst op www.rotheater.nl 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook