Spijker ® Sanne Peper
Theater

Spijker: voor iedereen met onmogelijke ouders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Als je ouders in scheiding liggen dan kun je wel een ‘hartversterkertje’ gebruiken. En dat is Spijker zeker. Want zo onmogelijk als de vader en moeder in deze theatervoorstelling zijn die van jou hopelijk niet.

Spijker ® Sanne Peper

Ruziemaken: dat is het enige wat de ouders van Spijker doen. Ondanks de scheiding wonen ze nog steeds onder één dak. Geld om te verhuizen is er niet. Dus is er dwars door de kamer een lint gespannen. Moeder Margreet heeft de keuken en het toilet, vader Theo de magnetron en tv. Niemand mag over de grens. Als Spijker van zijn moeder naar zijn vader wil of andersom moet hij via de twee deuren die de woonkamer heeft.

Spijker @ Sanne Peper

Briljant plan

Overleggen over belangrijke zaken doen Spijkers ouders via de telefoon. Ook al zitten ze maar op een paar meter afstand van elkaar. Aaargh!! Spijker wordt er wanhopig van. Zijn ouders hebben door al dat geruzie namelijk helemaal geen oog voor hem. Maar dan krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Zijn internetvriendinnetje Zoya staat ineens op de stoep met een briljant plan om Theo en Margreet eens goed wakker te schudden.

Spijker @ Sanne Peper

Heel grappig

Je verwacht het misschien niet maar Spijker is een heel erg grappige voorstelling. De ruzies tussen de ouders laten je gieren van het lachen. Zeker als ze elkaar met lege pizzadozen te lijf gaan. Tegelijkertijd snap je hoe moeilijk Spijker het heeft. En hoe belangrijk het is om goed naar elkaar te luisteren. Daarmee slaan de makers de spijker op de kop.

Kijk voor de speellijst op Stipproducties.nl

4,5 sterren

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook