zombietrein

Starende baby’s en een berg groen snot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

In de zombietrein en andere stripgedichten kom je eekhoorns, superhelden en dino’s tegen. De gedichten zijn dromerig, grappig en soms ronduit griezelig.

Stripgedichten zijn (je raadt het al) gedichten in de vorm van een strip. Edward van de Vendel en Floor de Goede (bekend als striptekenaar Flo) zijn er samen steengoed in. Edward schrijft en Floor tekent wat Edward niet vertelt.

Ballon

Dat vaders van vriendjes kunnen lijken op een reus met een lange baard lijken, bijvoorbeeld. En dat een nies van je vader je omver kan blazen tot in de hoek van de kamer. Floor kan lekker overdrijven. Een volgegeten buik blaast hij op als een ballon. Uit een verkouden babyneus komt een enorme berg groen snot.

Zombies

Bij ieder gedicht gebruikt hij weer een andere tekenstijl. Soms zijn de kleuren lief en zoet, dan weer duister of angstaanjagend blauw. Zoals in Trein met spoken, het leukste gedicht. Dat gaat over een jongen in de trein, die gezichten ziet in de spiegeling van het raam. De gezichten krijgen grote starende ogen, bloedspetters en een tandeloze mond. Help, zombies! Weer terug in de treincoupe zit hij ineens tussen monsters.

Film

Hoe vaker je de stripgedichten leest, hoe leuker ze worden. Je herkent de regels en het ritme en de tekeningen lijken wel te bewegen, ze lezen als een film.

De zombietrein en andere stripgedichten, Edward van de Vendel & Floor de Goede (ill.). Querido, € 12,99 (8+) Sterren: 4 ½.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps