testteam stoepkrijt

Testteam test: Stoepkrijt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Ze zijn onmisbaar bij het uitzetten van speurtochten. Stoepkrijtjes! Maar behalve de nogal breekbare krijtjes, zijn er nog veel meer soort krijt voor op de stoep te vinden. Het Testteam bekladde een heel plein. En zichzelf erbij. 

Nog voor ze de deur uit zijn, is de eerste verpakking van de stoepkrijten al opengerukt. ‘Kom, we gaan een speurtocht maken!’ roept Addison. Hij sprayt de rode spuitkrijt van Ses op een sjabloon. Maar in plaats van een strakke pijl, ontstaat een rood plasje. En zitten alle schoenen onder de rode spetters. ‘Wat een slagveld dit,’ lacht Jolijn, ‘het lijkt wel bloed!’

Breektest

Een speurtocht wordt dus niet uitgezet, maar het speelplein om de hoek wordt goed omgetoverd tot één grote tekening. Met de krijtjes van de Action wordt zelfs het Kidsweeklogo door Hilde gemaakt. ‘Ze doen het best goed hoor,’ vindt ze,’ maar ze gaan wel snel op.’ Teuntje versiert eerst haar jas met alle kleuren en gooit daarna drie krijtjes de lucht in: ‘Even de breektest doen!’ Helaas. Allemaal gebroken.

testteam stoepkrijt

Tunnel

De Hema stoepkrijthouder wordt enthousiast getest door Jolijn. ‘Kijk! Als je een rondje maakt, lijkt het wel een tunnel. Mooi!’ Maar dan probeert Addison het en breekt meteen een krijtje af. ‘Hoe slecht is dit?’ klaagt hij.

Spectaculair

Over de doos met graffiti-krijt is iedereen te spreken. Met een waterspuitje wordt de stoep nat gemaakt. Om daarna met lettersjablonen, krijt en sponsjes aan de gang te gaan. ‘Dit ziet er toch spectaculair uit?’ zegt Jolijn over haar kunstwerk. De kleuren, het effect en de graffiti letters, alles is goedgekeurd.

Pimpen

Dan zijn de drie krijtsprays nog over. Er moet wat water bij en dan wordt er druk gespoten. De sjablonen is het Testteam allang vergeten. Liever pimpen ze elkaar met deze krijt. Lachend en gillend rennen ze achter elkaar aan, een spoor van blauw-paars- oranje spetters achterlatend. Jawel, dit is de testwinnaar.

testteam stoepkrijt

Action doos stoepkrijt 15 stuks € 0,59, Cijfer 7,4, 
+ super goedkoop
+ goed om poeder mee te maken
- overleeft geen enkele breektest

Ses spuitkrijt, € 4,99, Cijfer 2,5
+maar een kleur
-hele dunne verf
-niet geschikt om sjablonen mee te maken

Graffiti stencil kit Grafix, € 4,99, Cijfer 8,6
+werkt heel goed
+coole paarse kleur
+goedkoop voor wat je krijgt

Hema Stoepkrijt met houder, € 2,-, Cijfer 3,4
-duur voor drie krijtjes
-werkt niet als een krijtje langer is
-krijtjes breken snel

Testwinnaar

Grafix crazy chalkspray 3 stksm € 1,99, Cijfer 8,9
+er zitten sjablonen bij
+werkt supergoed
+mooie kleuren

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps