Toen mijn broer een robot werd
4
Boek

Op een dag is er ineens een robot in huis, die sprekend lijkt op Tijs’ broer Dennie. Hij praat als Dennie, weet alles van Dennie en draagt zijn kleren. Tijs vindt het pijnlijk, want Dennie is dood.

Foto: Tashi
4
Boek

In Australië zijn ze gek op de fantastische verhalen van Tashi. Er werden al ruim een miljoen boeken van verkocht. Nu kun je de avonturen van het slimme, kleine mannetje ook in het Nederlands lezen.

Kidsweek is dé weekkrant voor kinderen!

Elke donderdag staat de krant boordevol nieuws uit binnen- en buitenland. Verder staat Kidsweek boordevol sport- en dierennieuws, weetjes, puzzels, moppen en prijsvragen.

Word lid!

Vergeet mij niet
3.5
Boek

Schrijfster Janny van der Molen vroeg zich af hoe de vrienden van Anne Frank de oorlog zijn doorgekomen. Ze deed daar uitgebreid onderzoek naar en schreef hun verhalen op in Vergeet mij niet.

DreamWorks-Animation
4
Film

Ken jij dat warme gevoel als je een goede daad verricht? Verrukkelijk! Maar de vijf criminele dieren uit de film De Bad Guys kennen dat gevoel niet. Ze zijn de slechtste criminelen van de stad. Tot ze zich ineens braaf moeten gedragen. Anders gaan ze de cel in.

De Brieven van Mia - Bart Grietens
4
Theater

Op zolder van de bejaarde Joodse meneer Cohen vindt de Syrische Laila brieven die zijn jeugdliefde Mia tijdens de Tweede Wereldoorlog aan hem schreef. In De Brieven van Mia gaan ze samen opzoek naar wat er met haar is gebeurd. En zo raken hun oorlogsverhalen met elkaar verweven. 

Shabu
4
Film

Sharonio (14) uit Rotterdam heeft iets heel doms gedaan. Hij nam stiekem de auto van z’n oma mee en reed die in de prak. Nu moet-ie twaalfhonderd euro bij elkaar krijgen. In de docu Shabu zie je dat hij dat op zijn eigen manier doet.

Dutch Filmworks
4.5
Film

Ahoy landrotten! Wist je dat piraten en ninja’s gezworen vijanden zijn? In De Piraten van Hiernaast 2 komen twee ninja’s tegenover de Donderbussen te wonen. Hoewel de twee families elkaar niet kunnen uitstaan, raken Billy en ninjadochter Yuka bevriend.

Hitler-heeft-mijn-roze-konijn-gestolen
3
Film

In Duitsland eind jaren dertig wordt Adolf Hitler steeds machtiger. Omdat Anna’s vader als journalist kritisch over hem schrijft, slaat de familie op de vlucht. In Hitler heeft mijn roze konijn gestolen volg je hen op hun zoektocht naar een nieuw thuis. 

Beste boeken

Het Kerstvarken
4

Heb je zin in een mooi kerstverhaal om helemaal in op te gaan? J.K. Rowling neemt je in Het Kerstvarken mee naar het Land van Verlies.

Foto: Silvester Strips
4

Cerise is bijna elf en heeft een droom: ze wil schrijfster worden. In Het dagboek van Cerise verzamelt ze geheimen van anderen.

Boek: het begint met een droom
4

Het begint met een droom is een boek over heldinnen. Van rockchick Anouk, schrijfster Annie M.G.

Beste Games

Er zijn nog geen recensies gevonden.

Beste films

Mijn bijzonder rare week met Tess
5

Bang om als jongste van het gezin alleen achter te blijven, begint Sam tijdens de zomervakantie op Terschelling aan een ‘alleenheidstraining’.

Luca
5

Beste vrienden Luca en Alberto hebben één wens voor de zomer: een Vespa.

Mitchells
4.5

Robots dreigen de wereld over te nemen. En er is maar één familie die de boel kan redden: de Mitchells!

Beste apps

Brugklas De Podcast
3.5

Na de serie, de film én de musical is er nu Brugklas de Podcast. Met daarin een spannend verhaal over een raadselachtig ongeluk.

Recensies