Rover gezocht
Boek

Boek over een rover als medicijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Rover gezocht

3.5
Rover gezocht
Auteur:
Udo Weigelt
Illustraties:
Marieke Nelissen
Uitgeverij:
Lemniscaat
Prijs:
14,50 euro
Leeftijd:
9+

Het is best een saaie boel in het piepkleine koninkrijk Ignazië. De koning slaapt maar en zijn wachtmeester verveelt zich dood. Zo erg, dat hij ziek wordt. ‘Hij mist een rover’, zegt de koninklijke lijfarts bezorgd.

De dokter vindt de zaak zo ernstig dat hij de koning er zelfs voor op zijn troon roept. Stalknecht Finn hoort het bericht en besluit te helpen. Stiekem gaat hij op reis, op zoek naar een rover. Buiten de landsgrenzen ontmoet hij allerlei mensen en beleeft hij veel avonturen. Ongemerkt zorgt hij ervoor dat het inwonersaantal van Ignazië groeit.

Wondermiddel
Rover gezocht is een echt sprookje met een verwende koningsdochter en een draak. Het verhaal lijkt een beetje op de boeken van Paul Biegel, die ook eens schreef over een lange zoektocht naar een wondermiddel. Alleen is het medicijn hier geen sleutelkruid, maar een rover.

En: de kraaienheksen en het eigenwijze roversmeisje dat Finn onderweg ontmoet, doen weer denken aan een ander boek, namelijk Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. Zo is Rover gezocht een mengelmoesje van allerlei fi jne verhalen.

Sprookjesachtig
De sfeer is sprookjesachtig en avontuurlijk en de tekeningen zijn dromerig, maar zitten toch vol grapjes. Alleen gebeurt er nogal veel in dit verhaal. Udo Weigelt fantaseert maar door.

Wat alles met elkaar te maken heeft, wordt ook aan het einde niet helemaal duidelijk. Op de laatste bladzijde denkt Finn alweer vooruit, aan een nieuw avontuur. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden