Hoe mooi wit ik ben
Boek

Boek over een slaafje cadeau

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hoe mooi wit ik ben

4
Hoe mooi wit ik ben slaaf kindje slaaf
Auteur:
Dolf Verroen
Illustraties:
Maritjn van der Linden
Uitgeverij:
Leopold
Prijs:
€13,99

Dolf Verroen schreef de afgelopen zestig jaar wel honderd boeken. Slaaf kindje slaaf is een van de opmerkelijkste. Deze week verscheen het opnieuw als Hoe mooi wit ik ben.

Maria wordt twaalf en krijgt een bijzonder cadeau. Het is een slaafje: Koko. Koko legt alles voor haar klaar, verzorgt haar de hele dag door. Als ze boos is, slaat ze hem. Als ze zich verveelt, dan verkleedt ze hem en mag hij kunstjes doen.

Hoe mooi wit ik ben is een boek dat veel vraagtekens oproept. Wat er gebeurt is zo bizar, dat je het eerst niet begrijpt. Pas achterin het boek krijg je uitleg.

Geschokt
Dolf Verroen was in Suriname en hoorde daar verhalen over de slaventijd. Later bezocht hij in Ghana in West-Afrika een fort waar slaven werden ‘bewaard’ in een kelder tot ze op de boot naar Suriname werden gezet om daar te gaan werken. Hij was zo geschokt over hoe slecht slaven werden behandeld, dat hij er eerst niet over wilde schrijven.

En toen ineens bedacht hij toch dit verhaal over Maria, een rijk meisje dat woont op de plantage van haar vader. Hij vertelt over haar belevenissen in superkorte zinnen, zonder uit te leggen wat je ervan moet vinden. Dat mag je zelf uitzoeken.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden