Rollebollen met de Romeinen
Boek

Boek over vechten met Romeinse 'gozers'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Rollebollen met de Romeinen

3
Rollebollen met de Romeinen
Geschreven door:
Gary Northfield
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Prijs:
€ 14,99
Leeftijd:
8+

Een grappig dagboek over een jongen in de Romeinse tijd was er al, maar een zebra in de hoofdrol, dat is nieuw. Julius Zebra doet er alles aan om een stoere gladiator te worden. Dat zit zo.

Julius leidt een saai leventje op de stoffige Afrikaanse prairie en doet niets anders dan gras eten. Tot de Romeinen langskomen. Wat doet die kerel met die dode vogel op zijn hoofd hier? En waarom glimt hij zo?, denkt Julius als hij de geharnaste aanvoerder ziet.

Gevangengenomen
Voor hij het weet, heeft hij een net over zijn kop en wordt hij gevangengenomen. ‘Dodevogelhoedman’ en zijn soldaten neemt hem per karavaan en boot mee naar Rome. Daar worden de dieren rechtstreeks de arena in geloodst. Julius denkt nog: leuk, een circus. Maar realiseert zich dan: wij ZIJN het circus.

De dieren moeten het opnemen tegen getrainde krijgers. Per ongeluk doet Julius dat zo goed, dat hij overleeft als held. Hij komt in training als gladiator, om zo zijn vrijheid terug te veroveren. 

Veel cartoons
Julius Zebra is een slapstickachtig verhaal met veel cartoons. Julius en zijn vrienden (een antilope, een krokodil, een giraf en een wrattenzwijn) zijn superonhandig.

Ze ploeteren met zwaarden en verkleedsnorren, maar echte gladiatoren willen het maar niet worden. Het boek moet het vooral van de grappen hebben. Die zijn soms leuk, zoals de uitroep ‘hij doet Jupiter-weet-wat!’, soms ook een beetje flauw.

Achter in het boek krijg je uitleg over het Romeinse cijferstelsel, zodat je de paginanummers kunt ontcijferen. Ook staan daar tekentips, een doolhof en een uitgebreide woordenlijst. Julius Zebra. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden