boek recensie arthur wordt beroemd
Boek

Boek over wandelende struiken en superhelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Arthur wordt beroemd

4
boek arthur wordt beroemd
Auteur:
Håkon Øvreås
Illustrator:
Øyvind Torseter
Uitgever:
Querido
Prijs:
€ 15,99
Leeftijd:
8+

Arthur en zijn vrienden Bruno en Louise zijn in het geheim al superhelden, maar in Arthur wordt beroemd wil hij een stapje verder gaan. Zijn doel: een foto voor op de krant.

Iedereen in het dorp droomt ervan om beroemd te worden. Arthurs vader wil een carrière als rockster. Sandy, die er net is komen wonen, verzint een beroemde moeder. Die moeder is zo interessant, dat Sandy echt niet weet of ze wel in dit saaie dorp kunnen blijven. Zegt ze.

Maffe avonturen
Om indruk op haar te maken, bedenkt Arthur een plan. Hij gaat de prijskip van de burgemeester stelen (nou ja, lenen), zodat hij hem weer terug kan brengen. Dan komt hij vast voor op de krant. Dat is het begin van een reeks maffe avonturen. 

Arthur wordt beroemd is het vervolg op Bruno is een superheld, dat vorig jaar een Zilveren Griffel won. Het is grappig geschreven, als een soort sneeuwbalavontuur. Steeds als Arthur iets bedenkt, gebeurt er iets onverwachts. Het verhaal rolt maar verder en je weet niet welke kant het op zal gaan.

Maffe mislukkingen
Arthur begint als spion met een bos takken boven zijn hoofd, wordt een dief in de nacht en eindigt ten slotte weer als Zwarthur, met een zwarte cape en een masker. Een grappig boek met veel dromen, supermooie tekeningen en maffe mislukkingen.

Altijd op de hoogte blijven van boekennieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden