Lucas op weg naar een wereldrecord
Boek

Boekentip: 'Ik heb de fors!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Lucas op weg naar een wereldrecord

4.5
Lucas op weg naar een wereldrecord
Auteur:
Molly B. Burnham
Uitgeverij:
Veltman
Prijs:
€14,99
Leeftijd:
8+

Lucas op weg naar een wereldrecord ziet er een beetje alledaags uit, maar is onverwacht grappig. De tienjarige Lucas heeft een obsessie met wereldrecords en Star Wars en beleeft bijzonder maffe avonturen.

Het leven van Lucas valt niet altijd mee. Hij komt uit een gezin met zeven kinderen en heeft een sloopkogel van een klein broertje. Julius slaapt in de kattenbak, lust alleen maar geel eten en verwoest zo’n beetje al zijn spullen.

Lievelingsboek vol snorren
Lucas noemt zijn broertje ‘de Verwoester’ en houdt een lijstje bij van alles wat Julius kapotmaakt: zijn tent, actiefiguren van Luke Skywalker en Jar Jar Binks en het allerergste: zijn lievelingsboek, het Guinness World Records-boek. Hij wordt woest als Julius het vol tekent met snorren.

Tent in de tuin 
Lucas op weg naar een wereldrecord is zo’n boek waarom je voortdurend moet lachen. Lucas praat in wereldrecords en Star Warstaal, en zijn broertje doet hem na. ‘Ik heb de fors!’ zegt hij triomfantelijk (als hij ‘The Force’ bedoelt). De korte hoofdstukjes zijn leuk om te lezen, maar ook de rode draad van het verhaal zit goed in elkaar.

Lucas knokt voor zijn eigen plekje in huis. Als hij voor zijn verjaardag eindelijk een nieuwe tent krijgt, zet hij hem op in de tuin en gaat erin wonen. Het levert hem ook een baantje op bij de buurman, die hem betaalt om voor zijn duiven te zorgen. Die duiven, zijn beste vrienden en Lucas’ vastberadenheid, zorgen voor een verrassende wending.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden