Dog Man en de gekloonde kat van Dav Pilkey
Boek

Boekrecensie: Dog Man en de gekloonde kat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Dog Man en de gekloonde kat

4
Beeld Condor
Schrijver:
Dav Pilkey
Uitgeverij:
Condor
Vertaling:
Tjibbe Veldkamp

Dog Man is een vreemde snuiter. Hij heeft het lijf van een politieagent en het hoofd van een hond. Hoe dat kan? Dat heeft iets te maken met een bom en een geniale verpleegster. In Dog Man en de gekloonde kat beleeft hij nieuwe supergrappige avonturen.

Achter de schermen zitten Sjors en Harold al klaar. De schrijvers van dit boek zitten nu in groep zeven en zijn onwijs volwassen, vinden ze zelf. Van de juf moeten ze dit jaar echte literatuur lezen, zoals Een verhaal van twee steden van Charles Dickens. ‘We dachten dat we het prut zouden vinden, maar eigenlijk is het best goed. Diepzinnig en zo.’ En dus heeft hun nieuwe Dog Man-verhaal grote thema’s: onderdrukking, verlossing, wedergeboorte en hoop. ‘Het valt niet mee om diepzinnig en volwassen te zijn... maar iemand moet het doen’, vinden de vrienden.

Grappige onzin

Leuk geprobeerd, Sjors en Harold, maar wij snappen best dat jullie vooral weer een heleboel ontzettend grappige onzin gaan verzinnen. En inderdaad. De gemene Karel Kat laat zichzelf klonen, maar de kitten belandt op straat. Intussen wil de politie de boosaardige vis uit het vorige boek graag bestuderen en Dog Man moet erop passen. Dat mislukt binnen twee seconden en zo lopen er buiten een robotvis en een gekloonde kitten rond die de boel flink op stelten zetten.

Tekentips

De bizarre fantasie van Dav Pilkey, de toffe tekeningen en de geestige vertaling van Tjibbe Veldkamp maken dit derde deel tot een heerlijke strip. Je blijft hardop lachen. Achterin vind je nog tekentips voor als je zelf een Dog Man-strip wilt maken en je leest tips over het voorlezen van je eigen hond!

Hier zie je een filmpje over het allereerste boek van Dog Man:

Anderen lazen ook: Dit zijn de Kinderjury-winnaars 2019.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het een heel leuk boek.Meestal hou ik niet van strips,maar dit wel heel leuk.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden