Hedwig
Boek

Boekrecensie: Hedwig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hedwig!

4
Hedwig
Makers:
Frida Nilsson & Martijn van der Linden (illustraties)
Leeftijd:
8+
Prijs:
€16,99

Hedwig is een eigenwijs meisje. Ze woont op het Zweedse plateland en wil de wereld graag ontdekken. Maar haar fantasie brengt haar vaak in de problemen.

Hedwig woont in een rood, houten huisje aan de bosrand, waar zelden iets gebeurt. Als een zwarte bus het erf oprijdt, denkt ze dat er dieven achter het stuur zitten. Vlug, schrijf het kenteken op, fluistert haar moeder. De boeven blijken gewoon chauffeurs van de schoolbus te zijn, die komen kijken waar de nieuwe leerling woont. Want binnenkort gaat Hedwig voor het eerst naar school! Hedwig vindt het er leuk, maar moet erg wennen. Als een van haar klasgenoten paardje speelt en nogal woest over het schoolplein galoppeert, sluit ze haar van schrik op in de schuur. Pas als de meester vraagt waar Ellen is gebleven, herinnert ze zich het weer. De meester is boos en Hedwig krijgt straf. Ze is zo verdrietig dat ze ’s avonds het bos inloopt en verdwaalt. Dat is het begin van weer een nieuw avontuur.

Veel fantasie

Hedwig! is een grappig boek over een kleine brokkenmaker, die alles wil uitproberen maar soms onhandige dingen doet. Frida Nilsson schrijft heel duidelijk en met veel fantasie. Op de tekeningen van Martijn van der Linden zie je Hedwig steeds met pretoogjes. Leuk is ook dat er allerlei bekende kinderboeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren in het verhaal voorkomen. Zo krijgt Hedwig voor haar verjaardag het Ronja de Roversspel. Tijdens het spelen ziet ze helemaal voor zich hoe ze in het donkere bos van Mattis rondzwerft. Ze vindt dat zo spannend dat ze maar één oplossing ziet: gewoon valsspelen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden