Het Kerstvarken
Boek

Boekrecensie: Het Kerstvarken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Het Kerstvarken

4
Het Kerstvarken
Door:
J.K. Rowling & Jim Field (ill.)
Uitgeverij:
De Harmonie
Prijs:
€24,90
Leeftijd:
8+

Heb je zin in een mooi kerstverhaal om helemaal in op te gaan? J.K. Rowling neemt je in Het Kerstvarken mee naar het Land van Verlies. Daar hoopt Jack zijn lievelingsknuffel terug te vinden die hij op kerstavond is kwijtgeraakt.

Jack heeft Ut Varken (die hij UV noemt) al zijn hele leven. Samen hebben ze veel meegemaakt: dagjes op het strand, vakanties, zelfs een scheiding en een verhuizing. Op een avond krijgt Jack verschrikkelijke ruzie met zijn stiefzus en zij gooit UV uit het autoraam. Jack is ontroostbaar. ’s Nachts gebeurt er iets vreemds: het speelgoed in zijn kamer komt tot leven. Jack wordt meegenomen naar het Land van Verlies, een plek waar spullen terechtkomen als ze zijn kwijtgeraakt. Hij hoopt heel erg dat hij UV daar terugvindt. Maar dan moet hij het opnemen tegen de Grote Verliezer, een gevaarlijke tegenstander die leeft van afgedankte spullen. 

Spannend avontuur 

Het Kerstvarken is een kerstverhaal dat sprankelt van magie. Onder de kerstboom blijkt een complete wereld te liggen, waar het ‘bezielde’ deel van verloren spullen terechtkomt. Spullen komen namelijk tot leven als ze voor mensen betekenis hebben gekregen. Tussen de Ondingen, de Vervangers en de Had-Ik-Maars beleeft Jack een spannend avontuur, terwijl hij wordt achternagezeten door Hulpverliezers. Natuurlijk wordt het een reis met een diepere betekenis, vol verrassingen en met een onverwacht slot.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden