Misjka
Boek

Boekrecensie: Misjka

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Misjka

4.5
Misjka
Makers:
Edward van de Vendel, Anoush Elman en Annet Schaap (ill.)
Prijs:
€11,99
Leeftijd:
7+

Misjka is wit, lief en pluizig en luistert altijd. Roya is hartstikke gek op haar dwergkonijn en de rest van haar familie ook. Als Misjka op een dag verdwijnt, staat de wereld even stil.

Roya is superblij dat ze na vijf jaar wachten in Nederland mag blijven. En al helemaal dat haar familie eindelijk een eigen huis heeft gekregen. Maar er ontbreekt nog iets, vindt ze: een dier. Dus gaat ze met haar broers naar de dierenwinkel en ze komen terug met Misjka. Iedereen is op slag verliefd op het dwergkonijn. Roya vindt het fijn om hem te aaien en tegen hem te praten. En zo begint ze aan een verhaal waar ze eigenlijk nooit met iemand over praat. Ze vertelt Misjka over ‘de reis’: haar vlucht vanuit Afghanistan naar Nederland.

Gevaarlijke reis

Roya is de kleine zus van Hamayun, over wie Edward van de Vendel al eerder schreef in De gelukvinder (15+). Het waargebeurde verhaal van Anoush Elman, die op zijn twaalfde naar Nederland vluchtte. Roya was nog heel klein toen het gezin die gevaarlijke reis maakte. Onderweg moesten ze vaak eindeloos lang wachten en waren ze bang voor politie of soldaten. Edward en Anoush hebben Roya’s verhaal prachtig opgeschreven, Annet Schaap maakte er mooie tekeningen bij. Je leeft helemaal mee met deze bijzondere familie. Als Misjka op een dag uit haar hok ontsnapt en Roya voor het eerst in haar leven echt huilt, huil je vanzelf mee.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden