Supergroen
Boek

Boekrecensie: Supergroen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Supergroen. Helden en schurken van het voedselbos

4.5
Supergroen
Makers:
Thijs Goverde & Saskia Heijmans (ill.)
Leeftijd:
9+
Prijs:
€15,99

Thijs Goverde is goed in het vertellen van de meest fantastische verhalen. Geen wonder dat Supergroen, zijn non-fictie boek over bomen en planten, gaat over ‘helden en schurken van het voedselbos’.

Jaren geleden bedacht Thijs Goverde: ik wil een bos. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar je kunt er ook hutten bouwen en fikkie stoken. Na vijf jaar vond hij eindelijk een stuk grond en toverde het stap voor stap om in een ‘voedselbos’. Een stuk natuur waaruit je heerlijke noten, vruchten en groenten kunt halen, maar waarin het ook hard werken is. In Supergroen vertelt hij over zijn inspanningen en uitglijders.

Woekerende superschurk
Net als in zijn leesboeken doet Goverde dat met veel vaart en fantasie. Planten noemt hij pestkoppen, koopjesjagers of paardenmoordenaars. Ze doen zelden wat hij wil. De boterbloem is bijvoorbeeld een giftige en woekerende superschurk. Het is een ‘helse machine’ die pas stopt als hij de hele wereld heeft veroverd. Het duizendblad is juist een held. Het verstikt onkruid, geneest wondjes, en houdt aspergebedden vrij van slakken. Het is de ‘Achillis onder de planten’, vernoemd naar de Griekse held van het slagveld en heeft de kleur van de Hulk. En zo kom je in dit boek van alles te weten over planten, struiken en bomen, maar ook over erfelijkheidsleer, over planten die stikstof kunnen binden en over de koolstofkringloop. En dat allemaal verpakt als spannend avontuur.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden