Fladdertak
Boek

Boekrecensie: Verhalen van de Fladdertak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Verhalen van de Fladdertak

4
Fladdertak
Makers:
Margaretha van Andel & Marieke Nelissen (ill.)
Leeftijd:
9+
Prijs:
€24,99

In Verhalen van de Fladdertak vertellen bomen elkaar spannende verhalen via een ondergronds netwerk. De verhalen komen uit de hele wereld en hebben een belangrijk doel: zorgen dat de hoge treurwilg niet wordt omgehakt.

Ze staan wijd verspreid over de wereld: de apenbroodboom in Madagaskar, de elfenboom in Ierland, mysterieuze wurgvijg en de regenboogboom op de Filipijnen. En ze vertellen elkaar sterke verhalen, sprookjes en mythen over betoverde bomen en wonderlijke bossen. De Fladdertak, een grote treurwilg die in een Nederlandse tuin staat, hoort die verhalen via het wood wide web, een ondergronds netwerk van schimmeldraden. Met zijn ‘mensenstem’ vertelt hij ze door aan mensen in de buurt. De Fladdertak heeft een probleem: de grote haksnor wil hem omhakken. Zolang iedereen ademloos naar zijn verhalen luistert, kan hij dat voorkomen.

Strakke stammen

Verhalen van de Fladdertak is een ‘raamvertelling’, een verhaal waarbinnen andere verhalen worden verteld. Er zijn gekke vertellingen bij, zoals die van de Regenboogboom, waarin een jongen honderd jaar in een kokosnoot moet blijven zitten. Verdrietige verhalen, zoals dat van de beuk die ziet hoe twee geliefden sterven. Maar ook spannende sprookjes over duistere krachten en boomgeesten. Marieke Nelissen tekende al die verschillende bomen met strakke stammen, kronkelende takken en knoestige gezichten. Verhalen van de Fladdertak is een heel mooi boek, dat laat zien dat mensen al eeuwenlang in de ban zijn van bomen (en dat je ze dus beter niet kunt omhakken).

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden