Zeemeermeisje
Boek

Boekrecensie: Zeemeermeisje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Zeemeermeisje

4.5
Zeemeermeisje
Auteur:
Jowi Schmitz
Leeftijd:
9+
Prijs:
€ 15,95

Miki logeert met haar vader een paar weken in Amsterdam. Op het dak van het huis doet ze een vreemde ontdekking. Het is het begin van een wonderlijk verhaal, waarin alles mogelijk lijkt.

Miki’s moeder heeft even ruimte nodig, daarom gaat Miki met haar vader naar zijn oude etage in Amsterdam. Voor een dorpsmeisje uit Dedemsvaart is dat even wennen. Haar vader zit hele avonden in het café beneden, zij slaapt slecht en piekert over het spook dat volgens de café-eigenaar op zolder woont. Na een paar nachten overwint ze haar angst en gaat ze op onderzoek uit. Ze ontdekt een vrouw die op het dak in een tent van doek, stokken, stelten en krukken woont. Daarmee begint een bijzonder avontuur waarin ze nieuwe mensen leert kennen en dat haar helemaal naar Schotland brengt.

Veel kleurig

Zeemeermeisje is een betoverend verhaal over een korte periode waarin Miki’s leven helemaal verandert. Terwijl ze piekert over haar ouders, over haar beste vriend Tom met wie ze het contact heeft verloren, en over de vriendinnen die zonder haar op ponykamp zijn, ontdekt ze een compleet andere wereld. Miki houdt van duidelijkheid, alleen zijn de dingen in Amsterdam niet zwart-wit, maar veelkleurig. Het kan mensen minder schelen hoe ze leven, legt haar vader uit. Dat is vreemd en spannend, maar ook bevrijdend, ontdekt Miki. Na een paar woelige dagen, waarin ze zichzelf een paar keer flink moet overwinnen, ontdekt ze hoe gelukkig ze daarvan wordt.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden