Een groot wit monster
Boek

Een groot wit monster

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De verschrikkelijke sneeuwman

3.5
De verschrikkelijke sneeuwman
Auteur:
Alyze Bos
Uitgeverij:
Lemniscaat
Prijs:
€ 13,95
Leeftijd:
9+

Het is de zwaarste winter sinds tijden. Storm, regen en sneeuwbuien razen over het land. Eefje Suikerhart beleeft een griezelig avontuur met een zwerver en een mysterieus wit monster: de verschrikkelijke sneeuwman.

Eefje, die door haar vader Vuurvlinder wordt genoemd vanwege haar rode haar en sproeten, gaat verhuizen. Van een flat in de Melkweg, naar het oude huis van haar oma, dat piept, zucht en kraakt. In de drukke tijd rond de verhuizing gebeuren er vreemde dingen. Er staat een voetafdruk in de krant van een monster dat door de stad zwerft.

Vuilwit wezen
’s Avonds in het park wordt Eefje opgeschrikt door een vuilwit wezen met scherpe klauwen. De politie opent de jacht op een zwerver met een lange witte bontjas en een baard. Maar is hij echt degene die de snackbar plundert en overal krassen achterlaat?

Maf verhaal
De verschrikkelijke sneeuwman is een maf verhaal met een sprookjesachtige sfeer, waarin weinig wordt uitgelegd. Waarom Eefje er zo op gebrand is om de verschrikkelijke sneeuwman zelf te vangen, wordt niet helemaal duidelijk. Ook niet waarom ze zo’n rotsvast vertrouwen heeft in een vieze zwerver die haar uitscheldt en flessen drank aftroggelt. Het is gewoon zo. Als je daarin meegaat en er niet te veel bij nadenkt, heb je een grappig, lekker winters boek te pakken.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden