Getroetelpoep en geheimtaaltips
Boek

Getroetelpoep en geheimtaaltips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De gruwelijke generaal

3
De gruwelijke generaal
Auteur:
Jozua Douglas
Illustraties:
Elly Hees
Uitgever:
De Fontein
Prijs:
€ 13,99
Leeftijd:
9+

Na De verschrikkelijke badmeester en De vreselijke tweeling gaat schrijver Jozua Douglas los op De gruwelijke generaal. Die is dol op oorlog en meedogenloos slim.

Costa Banana is een ‘bananenrepubliek’, zo’n land waar de president mag doen en laten wat hij wil. Rosa en Fico zijn de kinderen van president Pablo Fernando. Hun vader vindt president zijn geweldig en bedenkt de belachelijkste wetten. Dat iedereen hetzelfde kapsel moet dragen als hij bijvoorbeeld. En dat hij met zijn gezicht achterop de cornflakes wil staan. Fico lijkt op zijn vader. Hij speelt de hele dag met drones en heeft net zulke domme ideeën, vindt Rosa. Maar als jongen wordt hij later president – niet zij. Toch is het juist Rosa die ontdekt dat er in het paleis wordt gespioneerd en door wie.

Volslagen maf
De gruwelijke generaal is een volslagen maf verhaal over kinderachtige volwassenen, een supergeheime dienst en een spionagecomplot. Jozua Douglas schrijft grappig, maar slaat in dit boek een beetje door. Er komt geen einde aan de bromvliegen die door het paleis vliegen om iedereen te bespioneren. En ook niet aan de koosnaampjes die de president voor zijn vrouw Florabella verzint: engelpoepje, wentelteefje, hertenkeuteltje, schetepeteetje. Al dat gebrom en getroetelpoep is nogal vermoeiend. Kun je daar wel om lachen, dan is De gruwelijke generaal een grappig boek met veel actie en leuke geheimtaaltips.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden