Gevangenis voor slimme kinderen
Boek

Gevangenis voor slimme kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Slimpie Dimpie wonderkind

3
Slimpie Dimpie wonderkind
Auteur:
Manon Sikkel
Illustraties:
Erin Echo
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Prijs:
€ 13,99
Leeftijd:
8+

Darsie is een wonderkind en daarom noemt iedereen hem Slimpie Dimpie. Hij kan voetballen, vioolspelen, heel hard achteruitrennen en op zijn handen lopen. Hij spreekt zeven talen en er is geen dier waar hij de Latijnse naam niet van kent. In één ding is hij minder goed: vrienden maken.

Darsie is een soort Matilda uit het boek van Roald Dahl. Een onvoorstelbaar slim wonderkind met bullebakken van ouders. Het verschil: ze verkopen geen auto’s, maar keukens. De overeenkomst: ook zij hebben een grondige hekel aan hun intelligente kind.

Als er een folder van kinderasiel De Gouden Bergen in de bus valt, twijfelen ze niet lang. Ze sturen Darsie naar Zwitserland, waar hij terechtkomt in een soort gevangenis. Daar worden gemene straffen uitgedeeld door een nog veel gemenere directrice.

Slimpie Dimpie wonderkind is een grappig boek, maar soms een beetje te. Iedereen in dit boek is gek met een grote G. Ook Darsie zelf is behoorlijk hardnekkig met zijn vreemde kapsels en betweterij. Dat zijn ouders zich aan het slot ineens van hun betere kant laten zien, is heel fijn, maar komt nogal uit de lucht vallen. 

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden