Baron 1898
Boek

Goud, geheimen en witte wieven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Baron 1898

3
Baron 1898
Auteur:
Jacques Vriens
Uitgeverij:
Van Holkema & Warendorf
Prijs:
€14,99
Leeftijd:
10+

Je hebt hem vast al gezien: de griezelige ‘dive coaster’ Baron 1898 in de Efteling. De achtbaan takelt je omhoog, laat je even huiveren op het randje en smijt je dan de diepte in.

Bij de attractie hoort een verhaal, dat is geschreven door Jacques Vriens. Daarin vertelt hij hoe het bouwsel van staal er gekomen is door toedoen van een geheimzinnige reiziger, ene Gustave. Als hij aanschuift in de herberg waar Jochem werkt, vraagt hij hem de weg te wijzen over de Zompige Heide.

'Het spookt'
In de buurt gekomen van de Heksenbult, een heuvel waarover wordt gefluisterd dat het er spookt, gebeurt er iets vreemds: de reiziger verdwijnt in de heuvel. 

Jaren later zien Jochem en zijn vriendin Doortje de man weer terug bij de herberg, maar nu stelt hij zich voora ls baron Hooghmoed. Hij is vastbesloten om een mijn aan te leggen in het bos en laat een waanzinnig bouwsel neerzetten. Als de mijn klaar is, neemt het verhaal een onverwachte wending.

Opgeklopt
Baron 1898 past goed in de sprookjestraditie van de Efteling. Maar de geheimen rondom de witte wieven en het behekste goud worden nogal opgeklopt. En wie het goud heeft behekst, blijft uiteindelijk een raadsel. Daar mag je zelf je fantasie op loslaten als je je van 38 meter hoogte de diepte in laat storten.

Elke week beoordeelt Kidsweek nieuwe kinderboeken die voor jou interessant zijn. Wil je weten wat we van andere boeken vonden? Klik hier voor de eerdere recensies!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps

Meer Boek

Geen inhoud gevonden